fbpx

Tara Katarina Ćirković

Učenica prve godine Srednje škole i gimnazije Arhimed, Tara Katarina Ćirković  pokazala je izvanredan uspeh u oblasti modnog dizajna.  Godine 2019. je nastupila sa svojom prvom kolekcijom na Pariskoj nedelji mode i osvojila nagradu The most promising young designer 2019, (Europe Talent Design Competition).

Budući da je podržana od nacionalne platforme za kreativne industrije Serbia Creates, Vlade Republike Srbije , rad Tare Katarine je prepoznat kao vrednost i za našu zemlju i njeno predstavljanje u svetu, što je izuzetna čast i priznanje.

Tari Katarini nagradu je dodelio i britanski fond Colour in Design Awards, u vidu plakete, uvrstivši je u On to watch, sa idejom da promovišu njen rad u Velikoj Britaniji i celom svetu.

Na sledećim linkovima možete pogledati dodelu nagrade učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed, Tari Katarini Ćirković:

link: https://www.colourindesignaward.org/post/one-to-watch-tara-katrina?fbclid=IwAR3sNO9qrgnL59MMtLk4VO3PhVFvykBjBZmDHjCg5vnfiibNp15HYuFTsK4

Milan Fashion Week, Emerging Talents, selektovao je Taru Katarinu u 10 najboljih iz celog sveta dajući joj priliku da prikaže svoju kolekciju na Milan Fashion Week –u.

Imala je izuzetnu čast da joj nagrade uruče velika svetska imena u svetu mode, Donald Potard, dobitnik legije časti države Francuske, za poseban doprinos kulturi Francuske i dugogodišnji globalni direktor Jean Paul Gaultier, predsednik Francuske Modne Federacije i predsednik žirija European Talent Awards .

Na fotografijama možete videti učenicu prve godine Srednje škole i gimnazije Arhimed, Taru Katarinu Ćirković na koju smo veoma ponosni, kao i njene modele i svečane trenutke prilikom dodele nagrada.