fbpx

Kuvar – specijalista

Kuvar – specijalista

Peti stepen obrazovanja
Specijalizacija

Kuvar – specijalista je veoma cenjen i dobro plaćen posao kako u zemlji tako i inostranstvu. Neretki su oni koji završe za ovaj poziv i odmah nađu posao u struci. Kako bi se upisali na peti stepen odnosno specijalizaciju, neophodno je da imate završen treći ili četvrti stepen za kuvara, kulinarskog tehničara ili pak neki treći smer iz oblasti ugostiteljstva. Da biste bili uspešni u ovom poslu, morate pokazati posebno izraženu zainteresovanost i ljubav prema spremanju određenih vrsta jela – od mesa, testenina ili povrća. Veštine kuvara specijaliste preneće Vam vrhunski stručnjaci, kao i teoretska znanja, koja su neophodna kako biste napredovali u profesionalnom i poslovnom smislu i kako bi imali mogućnost da ostvarite željeni cilj. Kuvari specijalisti su uglavnom šefovi kuhinje koji raspoređuju u većim objektima kuvare i vode računa da sve porudžbine budu u što kraćem roku i na što bolji način isporučene, a samim tim ugostiteljski objekat na što boljem glasu a gosti zadovoljni.

Srednja škola Arhimed u saradnji sa drugim obrazovnim ustanovama, vrši prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i vanredno školovanje za osobe koje su  završile  osnovnu školu, srednju trogodišnju (odnosno četvorogodišnju školu), ili započeli školovanje pa prekinuli,   pa zbog posla kojim se bave žele da se prekvalifikuju odnosno dokvalifikuju na smer  iz oblasti ugostiteljstva, nakon čega mogu da završe specijalizaciju za kuvara- specijalistu u trajanju od jedne školske godine. Polaganje ispita je prilagođeno vanrednom školovanju, predmeti su propisani nastavnim planom i programom,   rad škole je odobren  akreditacijom od strane nadležnog Ministarstva a diploma priznata u zemljama Evropske Unije.

PLAN I PROGRAM

Računovodstveno poslovanje

Marketing u turističkom poslovanju

Poslovna psihologija

Strani jezik I

Nauka o ishrani

Poznavanje životnih namirnica

Osnove usluživanja

Poslovna informatika i kuvarstvo

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS

Svedočanstva o završenim razredima i diploma srednje škole (original ili overena fotokopija)

Izvod iz matične knjige rođenih (original ili overena fotokopija)

Lična karta (fotokopija i original na uvid)

Potvrda o radnom iskustvu

UPIS

VANREDNO
ŠKOLOVANJE

064 152 74 28

UPIS

VANREDNO
ŠKOLOVANJE

064 152 74 28

PROFILI UGOSTITELJSKE ŠKOLE:

Konobar
Kuvar
Kulinarski tehničar
Konobar – specijalista
Kuvar – specijalista
1
2
3
4
5
Slider