OPREMLJENOST ŠKOLE

OPREMLJENOST ŠKOLE

Gimnazija ARHIMED učenicima nudi prijatan ambijent; učionice opremljene po najvišim standardima uklopljene su sa atrijumom u stilu klasike, na taj način povezujući antički simbolizam gimnazije sa modernim vremenom. Škola raspolaže fizičko- tehničkim obezbedjenjem na najvišem nivou. Nastava je multimedijalnog karaktera i koristi sve prednosti visoke tehnologije za usvajanje znanja.

Za odmor i opuštanje od školskih aktivnosti učenici imaju sopstvenu kantinu, dok za potrebe fizičkog vaspitanja koriste prostorije najsavremenije opremljenog fitnes centra u gradu, koji se nalazi u zgradi škole. Profesori gimnazije Arhimed su obučeni da primenjuju savremene inovativne metode u skladu sa potrebama učenika modernog doba, produbljujući im individualne sklonosti i uključujući ih u širok spektar vannastavnih aktivnosti. Delujući spram svojih interesovanja, svaki učenik razvija sopstveni skup znanja i veština koje će ga činiti jedinstvenim kandidatom za upis na željeni fakultet u zemlji ili inostranstvu

BIBLIOTEKA

Srednja škola i gimnazija ARHIMED je jedna od najsavremenije opremljenih škola u Beogradu. Nalazi se u Ljubostinjskoj ulici na Vračaru. Nova smo škola sa starom tradicijom u obrazovanju, počeli smo sa radom kao obrazovna ustanova 2007. godine u Novom Sadu. Gimnazija ARHIMED učenicima nudi prijatan ambijent; učionice opremljene po najvišim standardima uklopljene su sa atrijumom u stilu klasike, na taj način povezujući antički simbolizam gimnazije sa modernim vremenom. Škola raspolaže fizičkotehničkim obezbedjenjem na najvišem nivou. Nastava je multimedijalnog karaktera i koristi sve prednosti visoke tehnologije za usvajanje znanja.

Opremljenost
Opremljenost

BIOLOŠKO – HEMIJSKA LABORATORIJA

Možemo se pohvaliti da imamo jednu od najbolje opremljenih laboratorija za hemiju, sa velikim izborom nastavnih sredstava. Učenici se laboratorijom koriste uz stručan nadzor profesora, aktivno učestvujući u posebnom odabiru eksperimenata kako bi na najbolji mogući način nadogradili svoje teorijsko znanje.

Opremljenost
Opremljenost

MATEMATIČKI KABINET

U sklopu matematičkog kabineta gimnazije Arhimed nalaze se  nastavno – tehnička sredstva pogodna za obradu velikog dela nastavnih jedinica, čineći usvajanje gradiva istovremeno jednostavnim i zabavnim, kao i bogat izbor aplikacija koje učenicima pomažu u vizualizaciji višedimenzionih geometrijskih figura.

Opremljenost
Opremljenost

KABINET ZA FIZIKU I MEHANIKU

“Dajte mi dovoljno dugu polugu i pomeriću svet” reči su velikog Arhimeda. Ovu kao i mnoge druge teoreme i zakone učenici imaju priliku da na delu ispitaju u kabinetu za fiziku i mehaniku, izvodeći vežbe kako grupno tako i individualno.

Opremljenost

KABINET ZA UMETNOST

Opremljen u stilu radne sobe, sa skamijama i umetničkim slikama, ovaj kabinet budi umetnički podsticaj za kreativnost i stvaranje. Centralno mesto zauzima bečki klavir iz XIX veka, po izgledu identičan onom na kojem je Stevan S. Mokranjac komponovao svoje čuvene rukoveti.

Opremljenost
Opremljenost

FITNES CENTAR

U želji da učenici gimnazije Arhimed izrastu ne samo u obrazovane već i u fizički zdrave individue, kompletnu brigu o zdravom načinu života za vreme boravka u školi prepustili smo vrhunskim stručnjacima iz fitnes centra “Palestra” koji se nalazi na adresi škole. Na taj način naši učenici imaju mogućnost da treniraju “rame uz rame” sa profesionalnim sportistima koji često posećuju ovaj prestižni fitnes centar. Više o fitnes centru „Palestra“ možete videti OVDE.

Opremljenost
Opremljenost

KANTINA

Izuzetno je važno da vreme provedeno između časova bude kvalitetno iskorišćeno za odmor kako bi boravak učenika u školi bio što produktivniji. Gimnazija Arhimed je ovo prepoznala i opremila školsku kantinu, mesto namenjeno druženju uz hranu i sokove.

Opremljenost
Opremljenost