fbpx

O ŠKOLI

O ŠKOLI

NAŠ LOGO – ZNAČENJE

Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Arhimed je analizirao i definisao beskonačnost i žeđ za znanjem. Naš logo je inspirisan njegovim radom prezentovanim kroz fraktalnu repeticiju kružnice, stilizovan kao put obrazovanja mladog čoveka. Pun krug predstavlja poznavanje sveta oko nas, utemeljeno znanje zaokruženo u celinu. Logičan potez je da se ono proširi na temeljima stečene percepcije i ponovi kao novi krug na jednoj od tačaka kružnice. Ponavljanjem ovakvog postupka dobijemo četiri kruga, svaki kao posebnu etapu sticanja novog i utemeljivanja starog znanja. Tako je na temeljima učenja antičkog mislioca predstavljen ideal večnog usavršavanja čovekovog znanja koje započinje sa kvalitetnim obrazovanjem, baš onakvim kakvo nastojimo da pružimo.

NAŠE BOJE – ZNAČENJE

Crvena – boja  energije,  snage,  moći i  odlučnosti. Ima vrlo visoku stopu vidljivosti, korišćena umnogome za označavanje hrabrosti. Ova boja se takođe može pronaći na mnogim nacionalnim zastavama. Mi smo je koristili jer smatramo da je upravo energija, snaga i odlučnost ono što kao škola moramo posedovati kako bi svoje učenike izveli na pravi put. Za to svakako treba puno strpljenja, posvećenosti i hrabrosti.

Crna označava snagu i autoritet, te se smatra vrlo formalnom, elegantnom  i bojom prestiža a baš kao takva opisuje ono što mi kao institucija moramo biti svojim đacima, sa jedne strane autoritet, sa druge snaga i pokretač a ujedno dostojanstveni i prestižni. Kombinacija ove dve boje čini nas, čini – Arhimed školu.

O NAMA

Gimnazija ARHIMED je jedna od  najsavremenije opremljenih gimnazija  u Beogradu. Nalazi se u Ljubostinjskoj ulici na Vračaru. Nova smo gimnazija sa starom tradicijom u obrazovanju. Počeli smo sa  radom kao obrazovna ustanova 2007. godine u Novom Sadu. Gimnazija ARHIMED učenicima nudi prijatan ambijent; učionice opremljene po najvišim standardima uklopljene su sa atrijumom u stilu klasike, na taj način povezujući  antički simbolizam gimnazije sa modernim vremenom. Škola raspolaže fizicko- tehnickim obezbedjenjem na najvisem nivou. Nastava je multimedijalnog karaktera i koristi sve prednosti visoke tehnologije za usvajanje znanja.

Za odmor i opuštanje od školskih aktivnosti učenici imaju sopstvenu kantinu, dok za  potrebe fizičkog vaspitanja  koriste prostorije najsavremenije opremljenog fitness centra u gradu, koji se nalazi u zgradi škole. Profesori gimnazije Arhimed su obučeni da primenjuju najsavremenije inovativne metode u skladu sa potrebama učenika modernog doba, produbljujući im  individualne sklonosti i uključujući ih u širok spektar vannastavnih aktivnosti. Delujući spram svojih interesovanja, svaki učenik razvija sopstveni skup znanja i veština koje će ga činiti jedinstvenim kandidatom za upis  na  željeni fakultet u zemlji  ili inostranstvu.

VIRTUELNA TURA

SARADNJA SA INSTITUCIJAMA