fbpx

Zašto je Arhimed najbolji izbor za buduće srednjoškolce?

Arhimed - Srednja skola i gimnazija

Mnogi učenici, kao i njihovi roditelji nalaze se u dilemi koju školu da izaberu za nastavak školovanja. U trenutku kada napuštaju najdužu etapu u školskom obrazovanju, osnovnu školu, postoji bojazan kako kod roditelja tako i kod učenika–koju školu izabrati?
Šta je najbolje za mene? Da li ću se snaći u novoj sredini? Da li je škola daleko? Kakvo obrazovanje nudi? Kakvi će biti novi nastavnici? Šta ako mi se ne dopadne nova škola? , samo su neka od mnogih pitanja koja deca postavljaju svojim roditeljima. Pokušaćemo u nastavku teksta da vam pomognemo i upoznamo vas sa našom školom.

Gde se nalazi Arhimed škola?

Srednja škola i gimnazija Arhimed se nalazi u srcu Vračara, u blizini Vukovog spomenika. Do škole vode mnoge linije gradskog prevoza (tramvaji, autobusi, železnica).

Kako izgleda Arhimed škola?

Srednja škola i gimnazija Arhimed je luksuzno uređena  škola po najvišim standardima. Enterijer se sastoji od velikog atrijuma čiji je krov  transparentan, odn. omogućava osvetljenje dnevnim svetlom, zatim  učionica, koje su prilagođene predmetnoj nastavi i shodno tome potpuno opremljene nastavnim sredstvima. Učenici veliki odmor provode u lepo uređenom dvorištu ili u ljupkoj  kantini , u kojoj užinaju ili gledaju televiziju. Ljubazno osoblje će im skuvati čaj, spremiti laki obrok ili odložiti donetu hranu u frižider. Amfiteatar je predviđen za održavanje predavanja profesora, naučnika, umetnika koji su česti gosti u našoj školi. Sala za odmor predviđena je kada učenici požele da se razonode uz stoni tenis, stoni fudbal ili video igrice na X Boxu. Našu školu možete pogledati virtuelnim putem na našem sajtu, dok se u galeriji nalaze fotografije škole.

Ko su nastavnici u Arhimedu? A nastava?

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed prioritet  je kvalitetna nastava i visoka postignuća učenika, o čemu nam svedoče dosadašnji uspesi naših učenika na zvaničnim takmičenjima  u organizaciji Ministarstva prosvete. Da bismo obezbedili ovakve rezultate veoma vodimo računa o izboru nastavnog kadra u našoj školi. Naši nastavnici su uvaženi profesionalci u svom poslu, a neretko su angažovani u svom radu i van škole kao autori raznih projekata, naučnih radova, autori udžbenika, predavači u nastavi na daljinu na RTS Planeti itd. Znanje koje učenici stiču u prijatnoj i podsticajnoj atmosferi  predstavlja čvrstu bazu za dalje školovanje.

Redovna nastava se odvija prema planu i programu Ministarstva prosvete za opšti tip gimnazije u četvorogodišnjem trajanju. U okviru svojih časova svaki nastavnik obučen je da primenjuje NTC program (Nikola Tesla Centar) koji omogućava smisleno učenje, ono koje ostaje i ne zaboravlja se. Naročitu pažnju poklanjamo učenicima koji imaju veća inetresovanja  za određeni predmet  i za njih  se organizuje dodatna nastava, a za učenike koji teže savladavaju određenu oblast ili predmet  organizujemo dopunsku nastavu. Brojne sekcije omogućavaju učenicima dodatne aktivnosti u okviru škole (umetničke, dramske, novinarske, preduzetničke i sl.)

Da li su učenici bezbedni u Arhimedu?

Budući da nam je bezbednost naših učenika od izuzetne važnosti, u Srednjoj školi i gimnazii Arhimed omogućili smo fizičko-tehničko obezbeđenje na najvišem nivou.  Kamerama su  pokrivene  sve prostorije u kojima borave učenici, kao i školsko dvorište. Ukoliko učenici napuštaju školu, zbog poseta kulturnim institucijama, odlasku na bazen,  odlasku na takmičenja i sl. sa njima su uvek nastavnici i obezbeđenje .

Šta kažu učenici Arhimeda?

Iskustva naših učenika govore nam da svoju školu osećaju kao drugi dom. Čest je slučaj da ostaju u prostorijama škole i kada se časovi završe. Uprava škole i psihološko – pedagoška služba je uvek tu za svoje učenike, koji sa nama dele i lepe i ružne trenutke, osećaju jedno poverenje i podršku i traže savete  koji su im veoma potrebni u osetljivom uzrastu u kome se nalaze. Ljubav, poštovanje, uvažavanje, rad, znanje  reči  su kojima se mogu opisati načela kojima težimo.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom  bar malo približili kvalitete naše škole. Ukoliko  smo vas zainteresovali i želeli biste da nas posetite pre konačne odluke o izboru škole za vašeg budućeg srednjoškolca možete ugovoriti  sastanak pozivom na broj: 060 344 25 01 ili putem mejla: info@arhimed.edu.rs

Dobro došli!