fbpx

Vannastavne aktivnosti u našoj školi

Arhimed - Srednja skola i gimnazija

Vannastavne aktivnosti su od velike važnosti za socijalizaciju i psihofizički razvoj dece. Obilazak muzeja, galerija, pohađanje kurseva i sekcija, sportske aktivnosti, humanitarne akcije, likovni kokursi, manifestacije … su samo deo onoga što su učenici naše škole mogli ove školske godine da pohađaju i budu učesnici.

Svako od učenika izabrao je sekciju ili kurs u skladu sa svojim potrebama i željama i učestvovao u raznim aktivnostima sa zadovoljstvom.

Tokom skolske godine ucenici su bili ukljuceni u mnogobrojne sekcije: muzicka sekcija, novinarska sekcija, prva pomoc … ali i kurseve, kao sto je kurs veb programiranjakurs nemackog jezika.

Ono sto takodje privlaci veliki broj ucenika je teretana. Skola ima sjajnu saradnju sa fitness centrom ,,Palestra” , tako da se veliki broj ucenika odlucio da teretana bude jedna od fakultativnu aktivnost.

Početkom školske godine učenici su u pratnji profesora i odeljenjski staresina posetili  Muzej Nikole Tesle.  Nakon obilaska muzeja i upoznavanja sa biografskim podacima Nikole Tesle, ucenici su imali priliku da cuju o naučnim radovima i najznačajnijim izumima Nikole Tesle, ali i vide nekoliko radnih modela koji se koriste za demonstraciju.

Arhimed - Srednja škola i gimnazijaIneraktivna predstava ,,Jazavac pred sudom” – Petra Kočića, u izvođenju Luke Piljagića, glumca – člana Udruženja dramskih umetnika Srbije, koja je organizovana u nasoj skoli, odusevila je i nasmejala sve ucenike koji su bili aktivni ucesnici.

Deseti jubilarni međunarodni festival zelene kulture “Green fest” održan je u Domu omladine, pod sloganom “Promeni igru! Budućnost je na Zemlji!”.

Poseta “Green Fest-u” bila je povod da se u nasoj skoli organizuje čas i diskusija na temu jedne od tribina, pod nazivom “Da li je zaista kasno za klimu?“  Stav nasih ucenika je da ipak nije kasno boriti se za očuvanje životne sredine i zaustavljanje klimatskih promena.

U Pozoristu na Terazijama ucenici su gledali predstavu ,,Neki to vole vruce”.

U okviru časova likovne kulture i verske nastave, učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” posetili su hram Svetog Save i crkvu Svetog Marka.

Obeležen je Međunarodni dan tolerancije prigodnim aktivnostima na časovima srpskog jezika i književnosti, psihologije i likovne kulture.

Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Obelezen je Svetski dan deteta, Svetski dan borbe protiv side i Dan ljudskih prava .

             Univerzitetsku biblioteku ucenici su posetili u pratnji nastavnice gradjanskog vaspitanja

Tokom manifestacije  “Dani kulture i umetnosti” – kroz projektnu nastavu u okviru časova Umetnost i dizajn i Jezik, mediji i kultura, ucenici su upoznali  kulturu i umetnost Meksika. Učenici su pisali, crtali, slikali, pravili prezentacije, panoe, putopise, ali su i pripremali kulinarske specijalitete.

Posebno zelimo da istaknemo humanitarnu akciju i posetu nasih ucenika ,,Svratistu“. Nakon uručivanja novogodišnjih paketićа, sa zeljom da i ova deca osete radost u novogodišnjoj noći, znajući da neko misli na njih, nastavljeno je druženje   naših učenika i dece Svratišta, ispunjeno emocijama.

              Veliki broj aktivnosti koji je planiran tokom drugog polugodišta, a koji je planiran Godisnjim planom skole, nije realizovan zbog aktuelne epidemioloske situacije.Planiramo I nadamo se realizaciji veceg  broja aktivnosti sledece skolske godine!