fbpx

Uspešni učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed

Srednja škola i gimnazija “Arhimed” je izbor mnogih odličnih učenika i vukovaca što nas izuzetno raduje. Ponosni na sva odeljenja koja većinom čine odlikaši želimo da podelimo i pojedinačne uspehe u protekle dve školske godine. Učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” osvojili su mnoge nagrade na takmičenjima, za koja su ih pripremali nastavnici naše škole.

Na početku vam predstavljamo Unu Ćurčić, učenicu drugog razreda koja se istakla po uspehu i odličnom vladanju. Ambiciozna, vredna, organizovana, talentovana… Svoje uspehe iz osnovne škole nastavila je da niže i u srednjoj školi. Pored odličnog uspeha iz svih predmeta redovne nastave, Una je zainetresovana za dodatne aktivnosti. Ono što je najviše privlači su jezici. Dodatnu podršku Uni smo pružili oraganizovanjem fakultativne nastave iz nemačkog jezika. Takodje, nakon uspešno završenog testiranja, Una je postala član Regionalnog centra za talente, gde usavršava engleski jezik, a na prošlogodišnjem takmičenju iz nemačkog jezika Wilkommen, ostvarila je značajan uspeh.

Una takođe voli srpski jezik i književnost. Vredno je učila i pripremala se za takmičenje tokom prvog polugodišta, tako da je na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture osvojila treće mesto, čime se plasirala na gradsko takmičenje. Uz čestitke Uni za uspehe tokom protekle školske godine, nadamo se da će u novoj školskoj godini nizati još uspeha, a da takmičenja neće biti otkazana, kao što je to bilo ove godine zbog pandemije koja nas je sve iznenadila.

Predstavljamo vam i tri učenika trećeg razreda Srednje škole Arhimed. Prošle školske godine upoznali smo se sa ovim divnim učenicima koji su došli u obilazak naše škole sa željom da svoje obrazovanje nastave kod nas. Nisu skrivali svoje oduševljenje prostorom škole i načinom  organizacije, a ubrzo su se uverili u sve pozitivne priče koje su čuli o nama.Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Našli su školu po svojoj meri!, kako to umeju sami da kažu. Veoma smo ponosni i na njih i njihove uspehe. Trudimo se da učenike usmeravamo ka onim oblastima u kojima su najbolji. Pokazalo se da su naši učenici treće godine izuzetno talentovani za strane jezike, a tome svedoči njihov odličan uspeh na medjunarodnom takmičenju iz engleskog jezika KGL CONTEST.

Pored engleskog jezika, učenik Stefan Vladislav Radić i učenica SofijaArsenijević su sjajni iz nemačkog jezika, dok je učenica Una Šljivić pokazala odlično znanje francuskog jezika.

Predstavljamo vam i učenike prve godine Srednje škole i gimnazije “Arhimed” StefanaVukovića i Teodoru Stojić koji su nadareni za likovnu umetnost. Njihov talenat je odmah prepoznat i usmeren ka daljoj nadogradnji.  Likovne radove naših učenika možete videti na stalnoj postavci u školi, kao i na mnogim umetničkim izložbama koje škola organizuje.

Na kraju, pohvaljujemo sve ostale učenike naše škole sa odličnim uspehom i primernim vladanjem!

Radujemo se novom početku školske godine i susretu sa našim starim, ali i mnogim novim učenicima kojima ćemo pomoći da iskažu svoju individualnost i pronadju svoj put ka uspehu!