fbpx

Uspešni učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed

Tara Katarina Ćirković

Kao što smo ranije naveli, Srednja škola i gimnazija Arhimed je izbor mnogih odličnih učenika i vukovaca, a Tara Katarina Ćirković je naša nova učenica prve godine. Tara je već kao 13–godišnja devojčica učestvovala na Pariskoj nedelji mode kao najmlađa dizajnerka ikada i osvojila nagradu “The most promising young designer 2019”. Nagradu joj je uručio dugogodisnji globalni direktor Jean Paul Gaultier, predsednik Francuske Modne Federacije i predsednik žirija European Talent Awards.  Pohvale su stizale od mnogih svetskih modnih stručnjaka, među kojima je i Patricija Guči.

Veliko priznanje za modni dizajn učenica Srednje škole i gimnazije “Arhimed”, Tara Katarina, dobila je i u svojoj zemlji gde je učestvovala na Srpskoj nedelji mode, a ove godine njen rad je podržan od nacionalne platforme za kreativne industrije Serbia Creates i Vlade Republike Srbije. I pored poteškoća koje su zadesile čitavu planetu, Tara Katarina će predstaviti svoju novu kolekciju na Milan Fashion Week-u, Palazzo Visconti, 26. septembra 2020. godine.

U nastavku teksta nalaze se linkovi sa najavama premijere modne kolekcije Tare Katarine u Milanu:

https://www.lookerweekly.com/najavljujem0/milano-fashion-week-2020-emerging-talents-nova-kolekcija-tara-katarina/

https://www.nedeljnik.rs/nova-kolekcija-tara-katarina-milano-fashion-week-2020-emerging-talents/

Srednja škola i gimnazija Arhimed raduje se uspesima naše učenice Tare Katarine Ćirković, a poznata po negovanju talenata pružiće joj kvalitetnu nastavu u okviru gimnazije, sa akcentom na umetničke predmete koji su Tarin izbor.