fbpx

U zdravom telu zdrav duh – Srednja škola Arhimed na Beogradskom maratonu

Jedan od najvažnijih cilјeva koje svako od nas treba sebi da postavi je da bude zdrav. Ukoliko nismo zdravi, svaki drugi cilј u životu je mnogo teže ostvariv. U srednjoj školi Arhimed čvrsto verujemo da zdravlјe treba negovati upravo onda kada ga imamo i najviše – u mladosti. Zbog toga, pored vežbi za kičmu koje se izvode u našoj školi u saradnji sa renomiranim centrom Fizio Vračar, raznolika nastava fizičkog vaspitanja igra klјučnu ulogu. Pored nastave u sportskom centru Vračar i fitnes centru Palestra koji se nalazi u školskoj zgradi, učenici Srednje škole Arhimed su redovni učesnici svih važnih sportskih manifestacija. Tako je bilo i ovog puta, kada su fizički najspremniji učenici učestvovali na Beogradskom maratonu, što najbolјe ilustruju fotografije. Uspešno stigavši na cilј, naučili su važnu životnu lekciju, a to je da se trud uvek isplati.

Važnost pravilnog fizičkog i duhovnog razvoja kroz sport je nešto što Srednja škola Arhimed prepoznaje od prvih dana svog nastanka i stoga pruža podršku učenicima koji se profesionalno bave sportom u vidu posebnih pogodnosti odvijanja nastave, kao i finansiranja.

Kao što vidite, mnogo je razloga da nas pozovete i posetite, jer je jedini pravi utisak upravo onaj koji se lično doživi.