fbpx

Svečana dodela nagrada pobednicima konkursa Mojih 5 minuta

Srednja škola i gimnazija Arhimed podstaknuta inicijativom svojih učenika, raspisala je u toku prošle školske godine međunarodni konkurs Mojih 5 minuta  koji je imao za cilj da omogući mladima od 13 do 18 godina da predstave svoje veštine, znanja i sposobnosti.

Veoma smo ponosni na učenike Srednje škole i gimnazije Arhimed na ovoj fenomenalnoj ideji, kao i na sve tinejdžere koji su se u velikom broju odazvali i postavili  video snimke u kojima pokazuju svoje talente, veštine i umeća.

Nakon završetka prvog ciklusa i žiriranja pristiglih prijava , 15. septembra,  sa početkom u 17 sati, u amfiteatru Srednje škole i gimnazije Arhimed priređena je svečanost dodele nagrada pobednicima konkursa Mojih 5 minuta.

Najpre se gostima obratila direktorka škole i predsednica žirija, Una Popović, poželevši svima dobrodošlicu. Izražavajući zadovoljstvo velikim odzivom mladih ljudi koji su pokazali neverovatne talente direktorka Srednje škole i gimnazije Arhimed zahvalila se prisutnima rekavši da je ovo početak jedne sjajne kampanje koju su pokrenuli mladi za mlade i da će uvek podržati sve akcije svojih učenika koje doprinose zdravom i uspešnom razvoju mladog čoveka.  Dodajući da sa nestrpljenjem očekuje novi ciklus Mojih 5 minuta, Una Popović dala je reč predstavnicima Telenora, jednom od glavnih sponzora kampanje.

Kompanije Telenor, Tehnomanija i izdavačka kuća Filip Višnjć, sponzori konkursa, podržale su mlade ljude omogućivši im vredne poklone.

Tim Mojih 5 minuta i Srednja škola i gimnazija Arhimed pozvali su prvih 15 pobednika, prema odluci žirija, da lično preuzmu nagrade, dok su svi ostali učesnici takođe dobitnici utešnih nagrada koje će im biti poslate.

Publika je najpre mogla da vidi video snimke nagrađenih učesnika, a zatim i pojedinačne odluke članova žirija koji su činili profesionalci iz različitih oblasti i poznate javne ličnosti u našoj zemlji.

Zatim je usledilo svečano uručivanje nagrada.

Pobednici konkursa Mojih 5 minuta  su:

Jovana Lakić     

(Lay me down / disciplina: muzika), osvojila je prvu nagradu,  Iphon 12  i stipendiju Srednje škole i gimnazije Arhimed u vrednosti od 10 000 evra.

Nađa Ordagić       

(Favourite crime / disciplina: muzika) osvojila je drugu nagradu,  Iphon 11  i stipendiju Srednje škole i gimnazije Arhimed u vrednosti od 10 000 evra.

Sara Mosnak     

(Pisanje literarnih radova /kategorija: umetnost reči) osvojila je treću nagradu,  Iphon X  i stipendiju Srednje škole i gimnazije Arhimed u vrednosti od 10 000 evra.

Milica Pejčić      

(Ples Hip Hop / disciplina: Balet & ples)osvojila je nagradu publike i nagradu iznenađenja – Ipad.

Svi učesnici su dobili vredne poklone Tehnomanije i izdavačke kuće Filip Višnjić, a Srednja škola i gimnazija Arhimed im je omogućila vredne vaučere koje će moći da iskoriste prilkom upisa.

Iako u smanjenom obimu, zbog epidemioloških mera, gosti su pozdravili gromoglasnim aplauzom sve dobitnike nagrada.

Verujemo da ambijent u kome mladi mogu da izraze svoje najbolje talente i osobine, veštine i znanja, jeste najvažnija misija za zdrav i uspešan razvoj mladog čoveka.

Srednja škola i gimnazija Arhimed je sa svojim učenicima pokrenula kampanju Mojih 5 minuta  koja će se nakon prvog ciklusa nastaviti tokom svake naredne školske godine sa ciljem da postoji javni društveni prostor u kome mladi mogu da predstave i istaknu najbolje u sebi.

Uskoro ćemo objaviti novi konkurs Mojih 5 minuta.

Pridruži se i ti!