fbpx

Likovni konkurs Maska

Pozivamo učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola da učestvuju na likovnom konkursu pod nazivom Maska.

U susret novogodišnjim praznicima, Srednja škola i gimnazija Arhimed organizuje likovni konkurs na temu koja će učenike inspirisati da osmisle, kreiraju masku i izvedu je u dvodimenzionalnom ili trodimenzionalnom obliku i tehnici po svom izboru: crtež, kolaž, bojena glina, fimo masa, papir maše itd.

Maske su od pamtiveka bile rezultat čovekove mašte, a nastajale su iz različitih razloga. Posmatrano kroz vekove, od praistorije do danas, susrećemo se sa ritualnim, pozorišnim, plesnim, karnevalskim, novogodišnjim, scenskim i raznim drugim maskama.

Rok za slanje radova i prijavnih formulara je 31. januar 2020. godine, na adresu: Srednja škola i gimnazija „Arhimed“,, Ljubostinjska 2, 11000 Beograd. Potrebno je da popunjene prijavne formulare dostavite zajedno sa radovima, radovi na poleđini moraju imati sledeće podatke: ime i prezime učenika, odelјenje i naziv škole. Članovi stručnog žirija, koji čine stručnjaci iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti i članovi  ULUPUDS-a, obaviće žiriranje i odabrati najbolјe likovne radove.

Za najbolјe likovne radove učenici će biti nagrađeni vrednim nagradama: gejmerske tastature i miševi, bluetooth slušalice, zvučnici, rančevi i knjige. Svakom učesniku konkursa Srednja škola i gimnazija „Arhimed“ obezbeđuje vaučer u vrednosti od 200 evra na upis.

Objavlјivanje rezultata konkursa biće 18. februara 2020. godine. Dodela nagrada biće upriličena na svečanom otvaranju izložbe, 21. februara 2020. godine, u Srednjoj školi i gimnaziji „Arhimed“.

Ovde možete preuzeti formular za prijavu.