fbpx

Konkurs Mojih 5 minuta

Živimo i stvaramo u vremenu u kome je mladim generacijama veoma teško da pokažu svoje talente i umeća i da izraze slobodno svoj duhovni, intelektualni i kreativni potencijal.

Veoma često društvo, porodica i škola nemaju fokus na talente mladih, zbog čega se javljaju problemi u njihovom razvoju i izazivaju teškoće u procesu odrastanja.

Podsećamo vas da su učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” pokrenuli konkurs posvećen mladima pod nazivom “Mojih 5 minuta”.Cilj ovog međunarodnog konkursa jeste da u digitalnoj eri koja briše granice otvori univerzalni međunarodni prostor u kome će mladi od 13 do 18 godina moći da predstave svoje veštine, znanja i sposobnosti.

Konkurs je otvoren do 15. Juna, a do sada je prijavio veliki broj mladih. Mnogi mediji  i poznate ličnosti su podržale projekat , a nedavno je učenica prve godine Srednje škole i gimnazije “Arhimed, Tara Katarina Ćirković, bila  gost na RTS-u.

Na sledećem linku možete pogledati sve o konkursu: https://mojih5minuta.com/

Na fotografijama je učenica Srednje škole i gimnazije “Arhimed”- Tara Katarina Ćirković i Aleksandra Kostadinović roditelj, predstavnik projekta.