fbpx

Ko su nastavnici u Arhimedu?

Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Koncepcija  nastave u  Srednjoj  školi  i gimnaziji „Arhimed“  ima za cilj da pruži najbolje moguće  znanje svojim učenicima.  Direktor  škole,  Una Popović,  vođena je  idejom da su prioriteti škole  kvalitetna nastava i visoka postignuća učenika, i ovu  ideju uspešno  implementira  u okviru ustanove birajući kvalitetan nastavni kadar. U podsticajnoj atmosferi za učenike tako i  nastavnike  koja se neguje u  Srednjoj školi i gimnaziji „Arhimed“,  učenici stiču znanje koje predstavlja čvrstu bazu za dalje školovanje.

Znajući da ostvarivanje ishoda obrazovanja i vaspitanja učenika veoma zavise  od uloge nastavnika u profesor Dragica Krvavacprocesu nastave i od uspešnosti nastavnika na njegovom ličnom profesionalnom planu, nastavnici koji čine tim u Srednjoj školi i gimnazji „Arhimed“  su uvaženi profesionalci u svom poslu, a njihovo  angažovanje ima širok dijapazon profesionalnih aktivnosti. S tim u vezi, ovom prilikom smo se odlučili da predstavimo  naša tri nastavnika. Pored svojih redovnih nastavničkih aktivnosti, oni su autori udžbenika, priručnika ili recenzija i naučno-istraživačkih radova: profesor Dragica Krvavac je nastavnik fizike  i autor udžbenika i laboratoijskih vežbi sa zadacima iz Hemije, recenzent udžbenika fizike za šesti i sedmi razred osnovne Miloš Kozićškole izdavačke kuće Škola plus, autor mnogobrojnih Festivala nauke pod nazivom Unaukuj se ; profesor Miloš Kozić je nastavnik hemije i autor udžbenika i laboratorijskih vežbi sa zadacima iz  Hemije za sedmi razred osnovne škole izdavačke kuće Klett, priručnika hemije za malu maturu izdavačke kuće Kreativni centar, predsednik Nastavne sekcije Srpskog hemijskog društva, ali i autor mnogobrojnih naučno-istraživačkih radova u oblasti metodike nastave hemije;  profesor Marina Milovanović Kušić je nastavnik likovne kulture, autor Marina Milovanović KušićPriručnika  za likovnu kuturu za peti, šesti i sedmi razred osnovne škole, recenzent udžbenika za šesti i sedmi razred osnovne škole izdavačke kuće Vulkan znanje, kao i autor mnogih umetničkih izložbi i projekata namenjenih deci i mladima.

U narednim tekstovima sa zadovoljstvom ćemo vam predstaviti i ostale nastavnike zaposlene u Srednjoj školi i gimnaziji “Arhimed”.

U pravoj, dobroj školi ne bi smelo ostati neregistrovano i neocenjeno ništa iza čega stoje ljubav, rad, znanje i uspesi! , reči su našeg Duška Radovića, a može se reći i moto Srednje škole i gimnazije Arhimed.