fbpx

Humanitarna akcija za Vukana

Svakodnevno na televizijama vidimo pozive roditelja i humanitarnih organizacija da pomognemo lečenje bolesne dece. Kao obrazovno-vaspitna ustanova učimo naše učenike humanosti i empatiji.
Nastavnica veronauke omogućila je da se Srednja škola Arhimed priključi velikoj humanitarnoj akciji, koja je održana u osnovnoj školi Ivan Milutinović, u nedelji pre Vaskrsa. Cilj akcije bio je da se prikupi što više sredstava i pomogne lečenje dečaka Vukana koji boluje od spinalne mišićne atrofije.
Učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed napravili su vaskršnje aranžmane, dekorativne predmete i oslikali jaja, koji su odneti u OŠ Ivan Milutinović i na taj način dali mali doprinos ovoj akciji, a dve škole su ostvarile lepu saradnju. Na Veliki četvrtak održana je prodajna izložba. Dvorište škole bilo je ispunjeno šarenilom svakojakih aranžmana, slatkiša, učenika, nastavnika, gostiju , a nadasve dvorište je bilo ispunjeno ljubavlju. Divna deca, njihovi nastavnici i roditelji uspeli su da prikupe više od 370 000 dinara i novac uplate za lečenje malog Vukana.
Ova akcija trebalo bi da bude primer i podsticaj da se i druge škole uključe i pomognu, da svi damo po malo što će nekome značiti mnogo. Spasiti nečiji život je najveći uspeh svakoga od nas, a za dečiji život nema vremena za razmišljanje.
Najnovija vest je da je jedan srpski sportista uplatio sumu od pola miliona evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića i hteo je da ostane anoniman. To je iskrena humanost iz srca i duše i treba da nam bude uzor.
Vukanu možete da pomognete i vi makar slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030.