Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj

Svake godine 21. maja obeležava se dan koji je posvećen poštovanju različitih kultura i zajedništvu života različitih naroda u harmoniji i miru.

Međunarodni dan medicinskih sestara

Procenjuje se da u svetu ima oko 27,9 miliona medicinskih sestara/tehničara. Još pre pandemije Kovida 19 nedostajalo je 5,9 miliona medicinskih sestara u svetu. Zbog postojećeg manjka sestrinskog kadra Međunarodno veće sestara (ICN) procenilo je da će biti potrebno 13 miliona medicinskih sestara/tehničara širom sveta da popune upražnjena mesta u narednih nekoliko godina.

Humanitarna akcija za Vukana

Svakodnevno na televizijama vidimo pozive roditelja i humanitarnih organizacija da pomognemo lečenje bolesne dece. Kao obrazovno-vaspitna ustanova učimo naše učenike humanosti i empatiji

Šetnja Beogradom

O značajnim spomenicima kulture u Beogradu govorila im je nastavnica likovne kulture, a nastavnik latinskog jezika pomogao je učenicima da tumače pojmove i izreke na latinskom jeziku. U odličnoj korelaciji pomenutih predmeta čas je bio više nego zanimljiv.

Svetski dan dizajna

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed ugostili smo ekipu TV Pink-a, povodom Svetskog dana dizajna. Profesorka predmeta Likovna kultura i Umetnost i dizajn

Vaskrs ili Uskrs

Uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed su sa nastavnicama Veronauke i Likovne kulture imali radionicu Ukrašavanje vaskršnjih jaja.

Poseta izložbe

U Galeriji Singidunum učenicima se obratila ljubazna kustoskinja Maja Škaljac koja im je rekla nekoliko reči o samoj galeriji, a u nastavku razgledanja profesorka likovne kulture Marina Milovanović Kušić objasnila im je postupak nastanka umetničkih radova odn. slika naslikanih na telefonu

Cvetna nedelja u umetnosti i veri

Proleće je vreme kada se priroda budi, biljke dobijaju prve pupoljke, drveće počinje da cveta. Učenici Srednje škole Arhimed su sa radošću iskoristili sunčani dan i sa nastavnicama Veronauke i Likovne kulture posetili mini sajam cveća.

Čas Građanskog vaspitanja posvećen Međunarodnom danu zdravlja

Povodom Međunarodnog dana zdravlja na času Građanskog vaspitanja učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed učestvovali su u radionici posvećenoj zdravlju. Na današnji dan, 7. aprila, osnovana je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) čije smo izjave mnogo puta slušali poslednjih godina zbog pandemije.

Arhimed plivanje

Arhimedov učenik osvaja medalje u plivanju

Srednju školu “Arhimed” pohađa mnogo učenika koji se bave različitim vanškolskim aktivnostima. Već smo pisali o našim mladim muzičarima i sportistima, a danas vam predstavljamo učenika prve godine Relju Jaćimovića.