fbpx

Blog

Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Uspešni učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed”

Srednja škola i gimnazija “Arhimed” je izbor mnogih odličnih učenika i vukovaca što nas izuzetno raduje. Ponosni na sva odeljenja koja većinom čine odlikaši želimo da podelimo i pojedinačne uspehe u protekle dve školske godine.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Prednosti privatnih srednjih škola u odnosu na druge

Privatne i državne srednje škole su izjednačene pred zakonima Republike Srbije. Gimnazija Arhimed je akreditovana privatna srednja škola.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Vannastavne aktivnosti u našoj školi

Vannastavne aktivnosti su od velike važnosti za socijalizaciju i psihofizički razvoj dece. Obilazak muzeja, galerija, pohađanje kurseva i sekcija, sportske aktivnosti, humanitarne akcije, likovni kokursi, manifestacije... su samo deo onoga što su učenici naše škole mogli ove školske godine da pohađaju i budu učesnici.

Misterija funkcionisanјa tinejdžerskog mozga

Pre samo petnaestak godina, postalo je apsolutno jasno da se lјudski mozak najintenzivnije i u svom najvećem delu razvija u prvim godinama života.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Prevazilaženje krize

Globalna pandemija je iznenadila sve i stavila svet u scenario kakav do sada nije viđen. Ovo je bio svojevrsni ispit za sve nas, na ličnom, društvenom, institucionalnom nivou.
Djaci Srednje skole Arhimed

Budi svoja eureka

Srednja škola i gimnazija Arhimed među prvima na listi želja budućih srednjoškolaca.
Arhimed - Srednja skola i gimnazija

Zašto je „Arhimed“ najbolji izbor za buduće srednjoškolce?

Mnogi učenici, kao i njihovi roditelji nalaze se u dilemi koju školu da izaberu za nastavak školovanja. U trenutku kada napuštaju najdužu etapu u školskom obrazovanju, osnovnu školu, postoji bojazan kako kod roditelja tako i kod učenika–koju školu izabrati? Šta je najbolje za mene? Da li ću se snaći u novoj sredini? Da li je škola daleko? Kakvo obrazovanje nudi? Kakvi će biti novi nastavnici? Šta ako mi se ne dopadne nova škola?

Nastavnici  „Arhimeda“ u ulozi nastavnika na daljinu na RTS Planeti

Nastavnici  „Arhimeda“ u ulozi nastavnika na daljinu na RTS Planeti. Nastavnik hemije u našoj školi, Miloš Kozić, podelio je sa nama svoja iskustva u angažovanju tokom trajanja nastave na daljinu. Naime, on je jedan od predavača u okviru Moje škole, emitovane na RTS-u.

Izražavanje emocija ne mora da znači i upotrebu reči

Ako ste razmislite o tome koja su dva razloga zbog kojih je vazno imati osećanja i na koji način ce vam bolje poznavanje emocija pomoci na putu kroz adolescentno doba, možemo da nastavimo... Mladi ljudi su veoma emotivni. Da li vam se nakad desilo da osećate  veliki raspon emocija za veoma kratko vreme? Da li vam je ovo poznato: Ustajete ujutu  i  osećate se odlično...

Najinspirativniji dan u godini – Dan dizajna

Povodom obeležavanja svetskog Dana dizajna  27. aprila, Aleksandra Stojanović je za Portal RTS-a napravila intervju sa našom nastavnicom Marinom Milovanović Kušić koji vam prenosimo u celosti. Reč „dizajn“ je dobro poznata, dobro zvuči, rado primenljiva u svakodnevnom životu. Kada je čujemo, pomislimo na lepe stvari.

Predlažemo vam…

U saradnji sa OLI Centrom objavljujemo tekst pod nazivom Kako upravljati sobom u kriznim situacijama,  koji će vam svakako biti od koristi u današnjoj situaciji. O.L.I. Centar je udruženje za Integrativnu psihodinamsku psihoterapiju, savetovanje i koučing sa ciljem da razvija teoriju i praktičnu primenu...

Predlažemo vam… Virtuelnu posetu Narodnom muzeju

Iako su muzeji zatvoreni zbog pandemije korona virusa, Narodni muzej u Beogradu nam je omogućio virtuelnu posetu izložbi Ivana Meštrovića, najistaknutijeg jugoslovenskog vajara koji je živeo 1883 – 1962. godine. Na izložbi koju vam preporučujemo mogu se videti Meštrovićevi radovi inspirisani tragedijom i herojstvom junaka koji su opevani u srpskoj narodnoj poeziji.