fbpx

Blog

Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Svetski dan prosvetnih radnika

Svetski dan prosvetnih radnika se održava u celom svetu svake godine na dan 5. oktobra, dok se Dan prosvetnih radnika u Srbiji obeležava 8. novembra. U današnjim izmenjenim uslovima, zbog pandemije COVID-a 19, na nastavnicima je još veći zadatak da nastavni proces izvedu na najbolji mogući način koristeći različite modele nastave.
vrsnjacko nasilje
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Predavanje o merama zaštite i prevencije od virusa Kovid 19

Nova školska godina u Srednjoj školi i gimnaziji počela je sa nestrpljenjem. Učenici su se uželeli školskih klupa i novih znanja, druženja i upoznavanja sa novim drugarima.
Procedura i dokumenta za upis u srednju školu
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Uspešni učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed

Srednja škola i gimnazija Arhimed raduje se uspesima naše učenice Tare Katarine Ćirković, a poznata po negovanju talenata pružiće joj kvalitetnu nastavu u okviru gimnazije, sa akcentom na umetničke predmete koji su Tarin izbor.

Zašto je gimnazija pravi izbor za vašeg budućeg srednjoškolca?

Završetak osnovne škole i uspešno polaganje ispita male mature pred đake stavlja nove dileme. Koje srednje škole navesti na listi želja? Izbor se ugrubo može podeliti na dve opcije – gimnazije i srednje stručne škole.

Strani jezici u Arhimedu

Učenje stranih jezika u Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed pored propisanog plana i programa, igra i ključnu ulogu kod dece, koja ima za cilj, između ostalog, i upoznavanje drugih zemalja i različitih kultura, kao i samog jezika i književnosti.
Arhimed - Srednja skola i gimnazija

Povratak u školu, nova rutina

Pored redovnih priprema za povratak u školu, koje podrazumevaju kupovinu knjiga, školskog pribora, nove garderobe, roditelјe i nastavnike očekuje novi izazov u vidu prilagođavanja dece na nova pravila i rutinu koja ih očekuje zbog globalne epidemiološke situacije.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Za roditelje…. o zaljubljenim tinejdžerima

Početak ljubavne veze je za mnoge roditelje znak da njihova deca prelaze iz detinjstva u period sazrevanja. Neki roditelji ne mogu da prihvate da deca svoje emocije prenose na druge i plaše se da im više nisu potrebni. Međutim, istina je potpuno drugačija.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Uspešni učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed”

Srednja škola i gimnazija “Arhimed” je izbor mnogih odličnih učenika i vukovaca što nas izuzetno raduje. Ponosni na sva odeljenja koja većinom čine odlikaši želimo da podelimo i pojedinačne uspehe u protekle dve školske godine.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Prednosti privatnih srednjih škola u odnosu na druge

Privatne i državne srednje škole su izjednačene pred zakonima Republike Srbije. Gimnazija Arhimed je akreditovana privatna srednja škola.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Vannastavne aktivnosti u našoj školi

Vannastavne aktivnosti su od velike važnosti za socijalizaciju i psihofizički razvoj dece. Obilazak muzeja, galerija, pohađanje kurseva i sekcija, sportske aktivnosti, humanitarne akcije, likovni kokursi, manifestacije... su samo deo onoga što su učenici naše škole mogli ove školske godine da pohađaju i budu učesnici.