fbpx

Blog

Prednosti onlajn nastave

Reč direktora: “Prednosti onlajn nastave”

Prošla kalendarska godina unela je mnoge promene u način na koji funkcionišu obrazovne ustanove, naročito na način funkcionsanja procesa prenosa znanja. Pošto je previše komentara sa negativnim odnosom prema onlajn nastavi, hajde da istu temu sagledamo sa pozitivnim stavom i da utvrdimo koje su dobre strane ovakvog modela.

Svetski dan zdravlja

Svetski dan zdravlja se slavi još od 1948. godine kao godišnjica osnivanja Svetske zdravstvene organizacije, s jedne strane, ali u isto vreme organizacija koristi taj dan da bi skrenula pažnju svetske javnosti na najznačajnije probleme u vezi sa zdravljem ljudi na globalnom nivou.
Nikol Van Daalen

Svetski dan borbe protiv alkoholizma

U svetu se 1. april obeležava kao Svetski dan šale, ali manje poznato je da se istog dana obeležava Svetski dan borbe protiv alkoholizma. Učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” dobili su za domaći zadatak iz izbornog predmeta Zdravlje i sport da urade zadatak na temu alkoholizma.

Hijerarhija potreba iz ugla adolescenta

U okviru predmeta Psihologija, učenici druge godine Srednje škole i gimnazije Arhimed, na smeru gimnazija - opšti tip, dobili su zanimljiv domaći zadatak. Naime, trebalo je da napišu rad na temu Maslovljeve piramide i trenutne situacije izazvane virusom COVID 19 na globalnom nivou.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Čuvari nasleđa

Učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed učesnici su projekta Čuvari nasleđa, koji je namenjen srednjoškolcima. Ovaj značajan projekat organizuje Društvo za akademski razvoj, uz finansijsku podršku Vikimedije Srbije.
Arhimed - Srednja škola i gimnazijaNature vector created by freepik - www.freepik.com

Vrednujmo vodu

Svetski dan voda obeležava se svake godine 22. marta. Taj dan je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Svetski dan voda slavi vodu i podiže svest o globalnoj krizi sa vodom, a osnovni fokus obeležavanja je podrška postizanju cilja održivog razvoja voda i sanitacija za sve do 2030. godine.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Broj π

Na časovima matematike učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” su pripremili interesantne radove i video prezentacije posvećene grčkom slovu π koje se koristi u matematici kao simbol kojim obeležavamo odnos između obima kruga i njegovog prečnika.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Izolacija DNK iz voća

Na današnjem času biologije učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” naučili su kako se može izolovati DNK iz voća.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Motivacija i učenje

U okviru časova psihologije učenici Srednje škole i gimnazije “Arhimed” razgovarali su sa nastavnicom o tome koliko su motivisani za učenje. Šta ih motiviše da uče? Koliko su zainteresovani za učenje? Da li im se nekada uči, a nekada ne?

Vršnjačko nasilje

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, pedagog u Srednjoj školi i gimnaziji "Arhimed", Milena Šekularac govorila je za Telegraf.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan roze majica

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed obeležen je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji je poznat i kao Dan roze majica.
Arhimed - Srednja škola i gimnazija

Dmitrij Ivanovič Mendeljejev

Srednja škola i gimnazija “Arhimed” sa svojim učenicima danas se podseća na dan kada je rođen jedan od najvažnijih naučnika na svetu, Dmitrij Ivanovič Mendeljejev.