fbpx

Blog

Dan borbe protiv side – 1. decembar

Dan borbe protiv side – 1. decembar

Prvi decembar je prvi globalno ustanovljen dan zdravlja, a posvećen je borbi protiv side.
Novembar – mesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Novembar – mesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru zdravlja mesec novembar je posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti.
Dan Stevana Sremca u Arhimedu

Dan Stevana Sremca u Arhimedu

Današnji čas iz srpskog jezika i književnosti u Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed posvećen je Stevan Sremcu, tvorcu velikih dela srpske književnosti kao što su: Ivkova slava, Pop Ćira i pop Spira, Čiča Jordan, Zona Zamfirova…

Svetski dan deteta

S obzirom na istorijat u zvaničnim dokumentima, slobodno možemo reći da se Dan dece zvanično obeležava čitavih 100 godina širom sveta. Tim povodom smo odlučili i da u školi “Arhimed obeležino ovaj važan dan.

Arhimedovci osvajaju nagrade na međunarodnim takmičenjima

Učenici Srednje škole i gimnazije Arhimed već tradicionalno učestvuju na međunarodnom takmičenju iz stranih jezika pod nazivom Wilkommen.

Međunarodni dan Tolerancije

Danas je 16. novembar, dan kada su tačno pre 23 godine članice Ujedinjenih nacija potpisale Deklaraciju o principima tolerancije. Ovaj dan je proglašen Međunarodnim danom tolerancije.
Mala škola roditeljstva

Mala škola roditeljstva

Priručnik ili uputstvo na temu kako biti dobar roditelj ne postoji. Greške, koje su često posledica najboljih namera su neminovne. U srednjoj školi “Arhimed” trudimo se da damo podršku na putu sazrevanja našim ičenicima koji može biti pun raznih izazova, kako za decu, tako i za roditelje.

1. novembar 1918. godine – Dan kada je oslobođen Beograd

U skladu sa preporukom koju je Srednja škola i gimnazija Arhimed dobila od Ministarstva prosvete, a koje se odnosi na obaveštenje i podsećanje na ovaj značajan datum, u našoj školi je vreme časova građanskog vaspitanja posvećeno ovom značajnom danu u srpskoj istoriji.
Gostovanje Univerziteta Sinergija u Arhimedu

Gostovanje Univerziteta Sinergija u Arhimedu

U Srednjoj školi i gimnaziji "Arhimed" priređeno je gostovanje Univerziteta Sinergija i Korporacije Sinergija, koja sadrži u sebi više od 50 obrazovnih organizacija.
Oslobođenje Beograda

Oslobođenje Beograda

Na jučeršnjim časovima u Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed pročitan je proglas koji je uputilo Ministarstvo prosvete svim školama.
BOSIFEST u Arhimedu

BOSIFEST u Arhimedu

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed, na današnjim časovima verske nastave i građanskog vaspitanja učenici su imali priliku da pogledaju najnovije filmove koji se prikazuju u okviru BOSIFEST-a.

Međunarodni dan devojčica

Na današnji dan 2011. godine Ujedinjene nacije su donele odluku da se 11. oktobar obeležava kao Međunarodni dan devojčica. U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed, učenici prvog razreda su na času Građanskog vaspitanja razgovarali o značaju obeležavanja ovog dana, koji promoviše prava devojčica.