Maturanti thumbnail

Arhimed škola ispratila maturante

Ovih dana naši maturanti polagaće prijemne ispite na fakultetima, neki će ostati u našoj zemlji, a neki će nastaviti školovanje u inostanstvu.

Na sajamu srednjih skola

Arhimed na sajmu srednjih škola

Srednja škola Arhimed svake godine učestvuje na različitim sajmovima namenjenim budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, kako bi se upoznali sa radom u našoj školi.

Zvuci srca

U kafiću Zvuci srca

Pred kraj školske godine učenici Srednje škole Arhimed posetili su kafić koji se zove Zvuci srca. Zašto smo izabrali da odemo baš tamo?

Na casu u Arhimedu fb

Na času u „Arhimedu“

U Srednjoj školi i gimnaziji “Arhimed” realizuju se različite aktivnosti u cilju podizanja svesti mladih ljudi o važnosti očuvanja životne sredine.

Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed svake godine, podstičući kod učenika odgovoran odnos prema životnoj sredini, obeležavamo dan posvećen zaštiti planete.

Međunarodni dan roditelja

Međunarodni dan roditelja

Međunarodni dan roditelja se slavi od 1925. godine kada je u Ženevi 1. jun proglašen kao Međunarodni dan roditelja i dece.

Svetski dan bez duvanskog dima

Svetski dan bez duvanskog dima se obeležava 31. Maja svake godine. Cilj obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o štetnosti duvanskih proizvoda, prevashodno cigareta i duvana.

Anatomija u nauci i umetnosti

U Srednjoj školi i gimnaziji Arhimed, pored smera opšti tip gimnazije, postoje još dva medicinska smera: fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra/tehničar.

Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj

Svake godine 21. maja obeležava se dan koji je posvećen poštovanju različitih kultura i zajedništvu života različitih naroda u harmoniji i miru.

Međunarodni dan medicinskih sestara

Procenjuje se da u svetu ima oko 27,9 miliona medicinskih sestara/tehničara. Još pre pandemije Kovida 19 nedostajalo je 5,9 miliona medicinskih sestara u svetu. Zbog postojećeg manjka sestrinskog kadra Međunarodno veće sestara (ICN) procenilo je da će biti potrebno 13 miliona medicinskih sestara/tehničara širom sveta da popune upražnjena mesta u narednih nekoliko godina.